header-jaakiekko

Suomen Sotilasurheiluliitto ry

Suomen Sotilasurheiluliitto ry on valtakunnallinen liikuntajärjestö, joka tuottaa yhdessä varuskunnissa toimivien jäsenseurojensa kanssa vapaa-ajan liikuntapalveluja puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen varusmiehille, henkilökunnalle, henkilökunnan perheille sekä evp-henkilöstölle.

Sotilasurheiluliiton toimintaa ohjaa liittokokouksessa 21.11.2014 hyväksytty strategia.
Strategia 2015-2017 final (doc) (246.5 KB)
 

Sotilasurheiluliitto on perustettu vuonna 1968. Nykyisin liiton toiminta kattaa kaikki Suomen varuskunnat. Liittoon kuuluu 31 jäsenseuraa, joissa on yhteensä 35.000 jäsentä.

Sotilasurheiluliitto ja Puolustusvoimat päivittivät yhteistoimintasopimustaan uudella 14.11.2014 allekirjoitetulla yt-sopimuksella (PV Asianhallintajärjestelmä PV SOP 653/2016).

Sotilasurheiluliitto rahoittaa toimintansa yhteistyösopimuksistaan saamillaan varoilla sekä opetusministeriön myöntämillä avustuksilla. Liiton merkittävin tulonlähde on vuonna 1994 perustettu Sotilasurheilupooli. Puolustusvoimat tukee liiton toimintaa luovuttamalla tilojaan liiton sekä sen jäsenseurojen käyttöön. Liiton vuosibudjetti on 200.000 euroa.

Sotilasurheiluliitto huolehtii jäsenistönsä tarpeiden mukaisesta kilpailu-, kuntoliikunta- ja koulutustoiminnan järjestämisestä.Mestaruuskilpailujaan liitto järjestää 16 lajissa, jotka ovat ampumasuunnistus, golf, ilma-aseammunta, judo, jääkiekko, maratonjuoksu, kaukalopallo, nyrkkeily, paini, pesäpallo, salibandy, sisäsoutu, sotilaspenkkipunnerrus,  tennis, uinti ja vapaaottelu.

Sotilasurheiluliitto on mukana Tough Viking -estejuoksukilpailun järjestelyissä vuosina 2015-2017.

Liiton koulutustoiminta sisältää hallinnollisen koulutuksen lisäksi ohjaaja-, toimitsija-, tuomari- ja valmentajakoulutusta.

Sotilasurheiluliitto on Suomen Olympiakomitean jäsenjärjestö. 

Liitto harjoittaa aktiivista yhteistoimintaa myös muiden liikuntajärjestöjen kanssa.

Sotilasurheiluliitto toimii Suomessa ampumasuunnistuksen kansallisena lajiliittona.

Sotilasurheiluliitto julkaisee viisi kertaa vuodessa ilmestyvää Sotilasurheilu -lehteä, jonka painos on 15.000 kappaletta. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi joulukuun 9. päivänä vuonna 1982.

Mediakortti sotilasurheilulehti

SOTUL 2017 (ppt) (7.5 MB)

Logot:

sotilasurhelu logo edit (pdf) (691.7 KB)

sotilasurhelu-logo-edit (png) (22.2 KB)

sotilasurhelu-logo-edit_black (jpg) (89.4 KB)